In het vorige blog Wat Eten We Met De Kerst heb ik de Kerstochtend besproken.
Vandaag zet wat recepten neer voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en natuurlijk hoort daar ook een dessert bij.
Morgen is het Kerst en vandaag is de laatste dag dat je nog je allerlaatste inkopen kan doen.
Mocht je nog steeds niet weten wat je nou wilt serveren of heb je mensen te eten die een koolhydraat-arm dieet volgen dan heb ik hier wat lekkere en makkelijk gemaakte gerechten voor jullie uitgezocht.
Deze gerechten zijn koolhydraatarm en bevatten geen suikers en weinig vetten.
Gezond Kerstfeest vieren dus.
We beginnen met het voorgerecht:
Zalmsalade Teriyaki.
Benodigdheden voor 2 personen:
1,5 el sojasaus
4 el verse sinaasappelsap
2 el sherryzaijn
2 el witte wijn
2 zalmfilets, elke ongeveer 150 g
versgemalen zwarte peper en zout
1 tl sesamzaad, voor erbij
* Verwarm de grill voor op de hoge stand. Bekleed een grillpan met folie.
Schenk de sojasaus, de sinaasappelsap, de sherryazijn en witte wijn in een steelpannetje.
Breng het mengsel aan de kook en kook het 2-3 min, of tot het dikker wordt.
* Lepel het mengsel over de zalmfilets en gril ze 7-10 min (afhankelijk van de dikte van de zalm) of tot ze gaar zijn en de bovenkant gekarameliseerd is.
Bestrijk ze intussen af en toe met het mengsel.
Bestrooi met sesamzaad.
Leker met groente-miesalade
5 g koolhydraten per persoon
Heb je liever een soepje?
Wat dacht je van een Pistou?
Benodigdheden voor 2 personen:
1 el olijfolie
1 prei in ringen
1 kleine wortel fijngehakt
1 stengel bleekselderij fijngehakt
3 snijbonen in dunne plakjes
7 dl groentebouillon
1,5 dl gezeefde tomaten
1 laurierblaadje
55 g conchigliette (schelpjesmacaroni)
takje verse rozemarijn
versgemalen zwarte peper en zout
1 el pesto voor erbij (zie mijn eerdere recept daarvan)
geschaafde Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
Kerststoofschotel:
Benodigheden voor 4 personen:
2 el sojabloem
versgemalen peper en zout
800 g runderstoofvlees in blokjes
3 el olijfolie
12 sjalotjes in vieren gehalveerd
1 wortel in reepjes
85 g kastanjechampignons gehalveerd
2 laurierblaadjes
1 el gehakte verse rozemarijn
4,5 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
1 el sojasaus
* Verwarm de oven voor op 170 graden. Schep de bloem in een schone plastic zak en voeg flink wat peper en zout toe. Schud de blokjes vlees om in de bloem tot ze bedekt zijn. Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan. Bak de blokjes vlees in ongeveer drie gedeelte 5-6 min. of tot ze rondom bruin zijn. Keer ze af en toe. Voeg indien nodig een eetlepel olie toe. Zet het vlees apart.
* Schenk de resterende olie in de pan en bak de sjalotten, wortel, champignons, laurier en rozemarijn 3 min. roer af en toe.
* Schenk de wijn erbij en breng het aan de kook. Kook op hoog vuur tot de alcohol verdampt en de vloeistof ingekookt is. Schenk de bouillon en sojasaus erbij en kook het geheel nog 3 min.
* Roer de blokjes vlees erdoor,leg het deksel op de pan en zet het in de oven. Stoof het gerecht 2 uur, of tot de vloeistof een dikke jus is geworden en het vlees zacht is. Breng op smaak.
Serveer met gewenst groente.
Eet smakelijk!!
En dan het Dessert:
Perzik uit de oven.
Benodigdheden voor 2 personen:
1 el havermout
1 el zonnebloempitten fijngehakt
0.5 tl gemalen kaneel
1 tl fructose
2 net rijpe perziken gehalveerd en zonder pit
* Verwarm de oven op 180 graden. Meng de havermout, zonnebloempitten, kaneel en fructose toe. Strooi het mengsel over de perzikhelften.
* Leg de perzikhelften in een ovenschaal. Schenk wat water in de schaal, zodat de perziken niet uitdrogen. Bak de perziken 15-20 min, of tot de bovenkant licht krokant en het fruit zacht is.
Eet smakelijk!!
Ik hoop jullie hiermee wat geholpen te hebben of dat je een leuk idee hebt opgedaan voor eventueel een andere keer.
HELE FIJNE FIJNE FEESTDAGEN EN EET SMAKELIJK!!
Bedankt voor het lezen en tot de volgende
Love Beauty Life!
Liefs Joli...xxx
Blog: http://LoveBeautyLife2.blogspot.nl
Facebook: http://nl-nl.facebook.com/pages/Love-Beauty-Life/356095191143230
Twitter: https://twitter.com/Joli_7